Wil jij jouw verhaal graag delen met anderen? Stuur jouw verhaal dan op naar info@sivoorkinderen.nl

Het mag over van alles gaan wat jij beleeft hebt rondom jouw zintuigen en prikkelverwerking. Wij zullen dan samen met jou en je ouders kijken of het geschikt is om hier te plaatsen of dat het misschien ergens anders gedeeld kan worden.

 
13 augustus 2018 – Verhaal over Jip
Kijk, zo werkt mijn hoofd!
Jip vertelt hoe zijn hoofd werkt aan de hand van de tekening: Hij geeft aan dat zijn hoofd een racebaan is, met alle wegen kriskras door elkaar. De wegen zijn altijd zo door elkaar en warrig. Om zich te kunnen concentreren moet de sluis (streep in het midden) dicht. Als de sluis dicht is, worden alle auto’s tegengehouden en dan kan hij zich goed concentreren. Dit lukt niet altijd. Soms zit er een steen of blok onder de sluis, waardoor de sluis niet helemaal dicht kan. Hij kan zich dan niet goed concentreren. De druk op de sluis wordt dan groter en groter, BOEM! Als hij “in het rood” zit, dan is hij wat druk en heeft een hoge “motorsnelheid”. Alle auto’s staan dan op een rij. Tot de vrachtwagen eraan komt. BOEM! Die rijdt alle auto’s weg. Daarna is hij erg moe en nog een beetje druk. Door bijvoorbeeld te rollen over de bal, of heen en weer te schudden met zijn hoofd worden de auto’s onbestuurbaar en rijden ze van de weg af. Dan wordt de weg en zijn hoofd weer rustig.
(De naam van het kind is aangepast.)
 
 

mijn-verhaal-copy7 februari 2016 – Verhaal van Sven

Hoi. Ik ben Sven en ben 11 jaar. Ik ben op SI therapie geweest. Eerst ging de therapeute mij borstelen, zodat ik meer prikkels aankon. Dat was wel lekker. Thuis hebben we dit ook gedaan. Ik mocht ook vaak oefeningen doen in de grote zaal. Of oefeningen doen in de hangmat. De therapie heeft goed geholpen.

Groeten Sven

To Top