Er is op internet ontzettend veel informatie over allerlei onderwerpen te vinden. Zo ook over de zintuigen en sensorische informatieverwerking (verder afgekort met SI). Maar waar moet je nu gaan zoeken en hoe? Omdat wij al heel veel websites bezocht hebben en daardoor van een hoop weten dat je er interessante informatie kunt halen, willen we dat hier graag met jullie delen. Zo willen we hier ook goede boekentips met jullie delen. Heb jij nog een goede tip voor een website? Mail het ons via info@sivoorkinderen.nl

 

WEBSITES

www.nssi.nl
Website met informatie over SI voor volwassenen en therapeuten

www.hoedraaitjouwmotor.nl
Website over het motorprogramma en het motorkamp wat elk jaar voor kinderen met SI en alertheidsproblemen georganiseerd wordt.

www.degeluidstuin.nl
Website waar je allerlei informatie op een speelse manier kunt vinden over het gehoor en het belang van een goed gehoor.

www.facebook.com/sikinderen/
Onze facebookpagina waar we allerlei nieuwtjes, leuke materialen, filmpjes, liedjes e.d. delen. De ene keer zal een bericht meer voor de jonge kinderen zijn, de andere keer zal het meer voor de jeugd zijn.

www.pinterest.com/socialmedianssi/
Wij hebben ook een pinterest pagina gemaakt namens de NSSI. Dit is zowel voor ouders, therapeuten als jongeren en kinderen. We hebben verschillende borden op deze pagina waarop we allerlei leuke materialen voor de verschillende zintuigen delen, of leuke activiteiten. Neem eens een kijkje wat we daar allemaal al gevonden en gedeeld hebben.

www.youtube.com/channel/UCbFuuNyP_YpRRYoegbWUftw
We hebben op youtube namens de NSSI een eigen kanaal aangemaakt om leuke filmpjes op youtube met jullie te delen. Veel filmpjes zijn wel in het engels. Maar mocht je al redelijk engels kunnen, dan zijn die wel erg interessant om te kijken. Filmpjes waarin andere jongeren uitleggen hoe SI werkt, of leuke grappige animatie filmpjes die over de zintuigen gaan.

 

BOEKEN

Sensitive Sam van Marla Roth-Fisch. Dit is een engelstalig kinderboek wat gaat over Sam en de dingen waar hij snel gevoelig voor is of last van heeft. Maar ook hoe dit voor een gedeelte opgelost wordt door ergotherapie. Dit boek is geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd.

Picky, picky Pete van Michele Griffin. Dit is een engelstalig kinderboek welke gaat over Pete en zijn zintuiglijke uitdagingen de hele dag door. Dit boek is geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd.

To Top